Egeli genç bilim insanın tezine uluslararası jüriden onay

admin

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Bölümü Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı öğretim  üyesi Prof. Dr. Kevser Özgen Özer’in yürütücülüğünü yaptığı “TÜBİTAK BİDEB 2244 Sanayi Doktora Programı” projesi kapsamında bütünleşik olarak tez çalışması yapan doktora öğrencisi Ecz. Nahide Zeren Arda Öztürk, tez savunmasını başarıyla verdi. Öztürk, tezinin bir kısım çalışmalarını yapmak üzere “2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı”na kabul edilerek Cenevre Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Bilimler Bölümünde “Melanom Tedavisi İçin Veziküler İlaç Taşıyıcı Sistemin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu” konulu tezini tamamladı.

Tez savunma davetine, Prof. Dr. Kevser Özgen Özer’in davetiyle Cenevre Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda tezin eş danışmanı Prof. Dr. Gerrit Borchard ve ekibinde yer alan 8 akademisyen katıldı. Davetli ekip, Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı tarafından, geniş bir katılımla düzenlenen “Innovations in Nanotechnology, Drug Delivery and Cellular Therapy” başlıklı uluslararası toplantıda konuşma yaptı. Alanında sahip olduğu patentler, pek çok proje ve yayının yanı sıra uluslararası mesleki kuruluş başkanlıkları olan ve aynı zamanda European Directorate for the Quality of Medicines and Health Care grup başkanı olan   Prof. Dr.Gerrit Borchard,  düzenlenen sempozyumun açılışında “Information Medicines – a Paradigm Shift?” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Borchard’ın konuşmalarının ardından katılımcılar; Dr. Olivier Jordan, Dr. Gülşen Aybar Tural, Dr. Viorica Patrulea, Dr. Ines Nicolic, Ecz. Oliwia Barbara Majchrzak, Ecz. Meliha Günes, Ecz. Alcidia Ramos Barbaros ve Ecz. Bengi Filiz; nanopartiküler sistemler ve protein kompleksleri, aktif ilaç hedeflemede mikromotor sistemler, kryopresevasyon, nanoilaçların karakterizasyonu, göğüs kanserinde tedavi yaklaşımları, omurilik yaralanmalarında üç boyutlu implant sistemler, sıcak eriyik ekstrüzyon yöntemiyle hazırlanan vajinal ilaç taşıyıcı sistemler, mRNA-LNP formülasyonların stabilitelerini attırma çalışmaları konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantıya dinleyici olarak, elliden fazla lisansüstü öğrencinin yanı sıra, Eczacılık Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünden akademisyenler katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorum yapın