Gıda
Tüik: Hanehalkı bütçesinden en fazla pay konut ve kira harcamalarına ayrıldı
Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2023 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı %23,9 ile konut ve kira harcamaları alırken, ikinci sırayı %21,9 ile ulaştırma harcamaları, üçüncü sırayı ise %20,6 ile gıda ve alkolsüz içecek harcamaları aldı.
Eriş, Türkiye’nin vitamin destekli ilk probiyotikli noodle’ını üretti
2013 yılından bu yana aralıksız olarak lezzet noktasında önemli Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları gerçekleştiren Eriş, 2023 yılında Türkiye’nin noodle üzerine çalışan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek Ar-Ge Merkezini kurdu.
Almanya, Türkiye ile organik ürünlerde ticaretini geliştirmek istiyor
Almanya ülkemizin en önemli ticari ortağı olup 2023 yılı itibariyle en fazla ihracat yaptığımız ülkelerin başında yer alıyor.
Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak: “Tüketicimize Karşı En Büyük Sorumluluğumuz Gıda Güvenliği”
Tüketiciler için hayati öneme sahip olan “Gıda Güvenliği” konusunun ele alındığı 8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, 9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.
Danone Türkiye’ye Üst Düzey Atama
Danone Türkiye’nin pazarlama stratejisine Verda Duysak liderlik edecek
Yatırımlarla Büyüyen CarrefourSA Yeni Nesil Perakendenin Öncüsü Olmaya Devam Ediyor
CarrefourSA yeni yatırımlar ve iş modelleriyle, organize gıda perakende sektöründe dönüşüme öncülük ediyor. CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, “30 yıllık deneyim ve tecrübemizle CarrefourSA çatısı altında yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye, tarım ürünleri ihracatını gençler sayesinde 35 milyar dolardan 50 milyar dolara çıkaracak
Türkiye’de 85 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 15’inin gençler oluşturuyor. Yıllık 35 milyar dolar tarım ürünleri ihraç eden Türkiye, tarım sektöründe gençlerin daha etkin katılımıyla tarım ürünleri ihracatını 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.
İzmir’de ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ Programı Devam Ediyor
İzmir’de ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ programı devam ediyor. Program kapsamında İzmir Kınık Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesinde beslenme farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Yapay zekâ ve dijitalleşme ile Türk tarımında verimlilik, gıda güvenliği ve ihracat artacak, gıda kayıpları önlenecek
Anadolu topraklarında bin yıldır Türk çiftçisi üretiyor, ihracatçılarımız dünyanın dört bir tarafına Anadolu’nun lezzetlerini ulaştırıyor. Türkiye yapay zekâ ve dijitalleşmenin sunduğu olanaklarla verimliliğini artıracak, dünyanın gıda ambarı konumunu güçlü bir şekilde sürdürecek.